Category Archives: Novosti iz biskupije

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Ove godine, zavjetno hodočašće grada Varaždina na Mariju Bistricu bit će u nedjelju 1. srpnja. Pješaci kreću 30. lipnja nakon sv. Mise, koja počinje u 2:30 sati. Kao i obično, organizirati ćemo i autobus, koji kreće u 6:00 h ispred župne crkve. Molimo one koji idu autobusom da dođu do crkve u 5:45 h. Autobus će prolaziti kroz Jalkovec i Črnec, te stajati na već uobičajenom stajalištima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sv. Misa zahvalnica za hodočasnike, bit će u ponedjeljak, 2. srpnja u 19:00 h. Prije Sv. Mise bit će procesija od kapele Sv. Ane s početkom u 18:00 sati, a nakon Sv. Mise zajedničko druženje za hodočasnike.

DUHOVI 2018.

VARAŽDIN, 11.-19.5.2018. S radošću vas i ove godine pozivamo na sadržajima bogatu Duhovsku osminu uoči same svetkovine Duhova i Duhovsko bdijenje koje organizira i koordinira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Pogledajte što smo vam pripremili!

ZAVJETNO HODOŠAŠĆE GRADA VARAŽDINA NA MARIJU BISTRICU

Ove godine, zavjetno hodošašće grada Varaždina na Mariju Bistricu bit će u nedjelju 2. srpnja. Kao i obično, organizirati ćemo i autobus. Molimo one koji planiraju ići autobusom da se što prije jave zvonaru i rezerviraju mjesto. Prijevoz je besplatan.

NAŠI KRIZMANICI PRIMILI PEČAT DARA DUHA SVETOGA U KATEDRALI

U nedjelju 4. lipnja varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je svečano euharistijsko slavlje povodom svetkovine Duhova koja se u Katoličkoj crkvi slavi u spomen na silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu 50 dana nakon Kristova Uskrsnuća.

Ove je godine ova svetkovina bila posebna za 45-ero mladih iz župe Biškupec, koji su u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo upravo na taj dan primili pečat dara Duha Svetoga. Pogledajte galeriju fotografija.

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE KOJU PREDVODI S. DIJANA MLINARIĆ, KARMEL BSI

Pozivamo vas na dvodnevnu Korizmenu duhovnu obnovu za mlade pod nazivom “A di’s ti?” (Iv 14,1) koju predvoditi s. Dijana Mlinarić, Karmel BSI, u varaždinskoj katedrali s početkom u 18 sati.
S radošću vas pozivamo na dvodnevnu korizmenu duhovnu obnovu s naslovom „A di’s ti?“ koja će se održavati 10. i 11. ožujka 2017. (petak i subota) s početkom u 18 sati u varaždinskoj katedrali. Duhovnu obnovu ove će godine predvoditi s. Dijana Mlinarić, Karmel Božanskog Srca Isusova (BSI).