Category Archives: Novosti iz biskupije

PRIMANJE U KANDIDATURU ZA SVETI RED

Iduće nedjelje, 31. ožujka, u varaždinskoj katedrali za vrijeme sv. Mise u 18:00 sati naš bogoslov Domagoj bit će primljen među kandidate za Sveti red. Podržimo ga svojim molitvama i prisustvom na svetoj misi.

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Ove godine, zavjetno hodočašće grada Varaždina na Mariju Bistricu bit će u nedjelju 1. srpnja. Pješaci kreću 30. lipnja nakon sv. Mise, koja počinje u 2:30 sati. Kao i obično, organizirati ćemo i autobus, koji kreće u 6:00 h ispred župne crkve. Molimo one koji idu autobusom da dođu do crkve u 5:45 h. Autobus će prolaziti kroz Jalkovec i Črnec, te stajati na već uobičajenom stajalištima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sv. Misa zahvalnica za hodočasnike, bit će u ponedjeljak, 2. srpnja u 19:00 h. Prije Sv. Mise bit će procesija od kapele Sv. Ane s početkom u 18:00 sati, a nakon Sv. Mise zajedničko druženje za hodočasnike.

DUHOVI 2018.

VARAŽDIN, 11.-19.5.2018. S radošću vas i ove godine pozivamo na sadržajima bogatu Duhovsku osminu uoči same svetkovine Duhova i Duhovsko bdijenje koje organizira i koordinira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Pogledajte što smo vam pripremili!

ZAVJETNO HODOŠAŠĆE GRADA VARAŽDINA NA MARIJU BISTRICU

Ove godine, zavjetno hodošašće grada Varaždina na Mariju Bistricu bit će u nedjelju 2. srpnja. Kao i obično, organizirati ćemo i autobus. Molimo one koji planiraju ići autobusom da se što prije jave zvonaru i rezerviraju mjesto. Prijevoz je besplatan.

NAŠI KRIZMANICI PRIMILI PEČAT DARA DUHA SVETOGA U KATEDRALI

U nedjelju 4. lipnja varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je svečano euharistijsko slavlje povodom svetkovine Duhova koja se u Katoličkoj crkvi slavi u spomen na silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu 50 dana nakon Kristova Uskrsnuća.

Ove je godine ova svetkovina bila posebna za 45-ero mladih iz župe Biškupec, koji su u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo upravo na taj dan primili pečat dara Duha Svetoga. Pogledajte galeriju fotografija.