Category Archives: Novosti iz biskupije

TIJELOVO U VARAŽDINU

U četvrtak, na svetkovinu Tijelova, središnje misno slavlje za sve župe grada Varaždina predvodit će naš biskup, mons. Bože Radoš, u katedrali s početkom u 10:00 sati. Ukoliko će to vremenski uvjeti dopustiti, nakon mise bit će tijelovska procesija ulicama grada Varaždina.

VIDEO PRIJENOSI MISNIH SLAVLJA IZ VARAŽDINSKE KATEDRALE

Prijenose misnih slavlja i obreda Velikog tjedna možete pratiti na VTV televiziji ili youtube kanalu Varaždinske biskupije.

MISA VEČERE GOSPODNJE – VELIKI ČETVRTAK
Četvrtak, 9. travnja u 19 sati

SLAVLJENJE MUKE GOSPODINOVE – VELIKI PETAK
Petak, 10. travnja u 15 sati

VAZMENO BDJENJE – VELIKA SUBOTA
Subota, 11. travnja u 22 sata

USKRS
Nedjelja, 12. travnja u 9 sati

ODREDBE BISKUPA HBK U VEZI SA SPREČAVANJEM ŠIRENJA BOLESTI COVID-19

Svjesni sadašnjih zahtjevnih okolnosti, a kao dionici odgovornosti za zdravlje i život vjernika i drugih građana, te u skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, mi, biskupi Hrvatske biskupske konferencije, donosimo privremene mjere koje stupaju na snagu u petak 20. ožujka 2020. i traju do drugačije odluke.

Da bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 i očuvalo zdravlje stanovništva, sve se svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.

PREPORUKA VARAŽDINSKOG BISKUPA BOŽE RADOŠA VEZANO UZ POJAVU COVID-19 BOLESTI

Coronavirus Disease 2019 Graphic. (U.S. Air Force Graphic by Rosario “Charo” Gutierrez)

Varaždinski biskup Bože Radoš, u petak 13. ožujka je, svećenicima i vjernicima Varaždinske biskupije, uputio preporuku za postupanje vezano uz pojavu COVID-19 bolesti.

Draga braćo svećenici,

potaknut pastirskom brigom za povjereno mi stado, osjećam dužnost obratiti se vama i povjerenim vam zajednicama, kako bismo i mi sa svoje strane kao vjernici preuzeli odgovornost jedni za druge u ovim trenucima globalne pandemije koronavirusa.

BOŽIĆNA PORUKA BISKUPA RADOŠA