Category Archives: Novosti iz biskupije

BISKUP MRZLJAK PREDSLAVIO EUHARISTIJU U NAŠOJ CRKVI


Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, u četvrtak 15. kolovoza, mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije, predsjedao je svečanim euharistijskim slavljem u dvorištu župne crkve Uznesenja BDM u varaždinskom prigradskom naselju Biškupec.

U prigodi proslave župnog blagdana u zajedništvu s biskupom Mrzljakom bilo je, uz domaćeg župnika vlč. Tomislava Dodleka, velik broj svećenika širom Varaždinske biskupije.

U svojoj propovijedi biskup Mrzljak je govorio o misteriju Neba, kao vječnoj tajni koju čovjek sam vjerojatno nikada neće do kraja moći razumjeti.

PRIMANJE U KANDIDATURU ZA SVETI RED

Iduće nedjelje, 31. ožujka, u varaždinskoj katedrali za vrijeme sv. Mise u 18:00 sati naš bogoslov Domagoj bit će primljen među kandidate za Sveti red. Podržimo ga svojim molitvama i prisustvom na svetoj misi.

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Ove godine, zavjetno hodočašće grada Varaždina na Mariju Bistricu bit će u nedjelju 1. srpnja. Pješaci kreću 30. lipnja nakon sv. Mise, koja počinje u 2:30 sati. Kao i obično, organizirati ćemo i autobus, koji kreće u 6:00 h ispred župne crkve. Molimo one koji idu autobusom da dođu do crkve u 5:45 h. Autobus će prolaziti kroz Jalkovec i Črnec, te stajati na već uobičajenom stajalištima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sv. Misa zahvalnica za hodočasnike, bit će u ponedjeljak, 2. srpnja u 19:00 h. Prije Sv. Mise bit će procesija od kapele Sv. Ane s početkom u 18:00 sati, a nakon Sv. Mise zajedničko druženje za hodočasnike.

DUHOVI 2018.

VARAŽDIN, 11.-19.5.2018. S radošću vas i ove godine pozivamo na sadržajima bogatu Duhovsku osminu uoči same svetkovine Duhova i Duhovsko bdijenje koje organizira i koordinira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Pogledajte što smo vam pripremili!

ZAVJETNO HODOŠAŠĆE GRADA VARAŽDINA NA MARIJU BISTRICU

Ove godine, zavjetno hodošašće grada Varaždina na Mariju Bistricu bit će u nedjelju 2. srpnja. Kao i obično, organizirati ćemo i autobus. Molimo one koji planiraju ići autobusom da se što prije jave zvonaru i rezerviraju mjesto. Prijevoz je besplatan.