ŽUPNI PASTORAL

ZBOR SION

Mješoviti pjevački zbor „SION“ obzirom na djelovanje, relativno je mladi zbor. Okupili su se na inicijativu tadašnjeg župnika, a sada umirovljenog, prečasnog gospodina Ivana Rakarića, 2010. godine, dan uoči Bogojavljenja. Na taj blagdan 2010. godine po prvi su puta animirali župnu svetu misu.

Glavni cilj postojanja i djelovanja ovog zbora je, prije svega, pjevanje, animiranje svete Mise na način na koji to zahtijeva liturgika, no članovi zbora se osim navedenog trude njegovati i zdravi međuljudski odnos, promicati kršćanske vrednote, te poticati župnu zajednicu na aktivno sudjelovanje u liturgijskom misnom slavlju.


Zbor ima dvadesetak aktivnih članova koji se okupljaju jednom, a po potrebi i dva puta tjedno na probama, a nastupaju pod vodstvom voditelja, Anđelka Tenka i uz pratnju orguljaša Mladena Inkreta.

Uz redovne župne obaveze, zbor je aktivan i izvan kruga župe, kako pjevački, tako i humanitarno.Već nekoliko puta zbor je posjetio i svojim pjevanjem razveselio štićenike domova za psihički bolesne i nemoćne osobe u Jalžabetu. Sudjelovali su na Festivalu sv. Cecilije u župi sv. Martina – Breznički Hum, gostovali su i u župi Mačkovec uoči mlade mise vlč. Hrvoja Damiša, te varaždinskoj franjevačkoj crkvi.


Zašto je zboru ime „SION“?

Sion u Bibliji, točnije u Starom Zavjetu, predstavlja sveto brdo, na kojem je sagrađen hram u kojem je prebivao Bog, te se objavljivao narodu preko svojih glasnika, proroka. Crkveni kor sa kojeg zbor pjeva je za nas sveto brdo sa kojeg mi preko pjesama prenosimo i naviještamo Božju riječ.


Naravno, svatko, tko se želi pridružiti zboru i zajedno sa ostalim članovima uzveličati misno slavlje, uvijek je dobrodošao.


Probe su jednom tjedno (petak ili subota u večernjim satima).

DJEČJI PJEVAČKI ZBOR "MARIJINA DJEČICA"

.

ZBOR MLADIH "APOSTOLI NADE"

Zbor “Apostoli nade” osnovan je 2018. godine. Svake nedjelje predvode pjevanje za vrijeme poldanje mise. Osim misnog repertoara, mladi uvježbavaju i mnoge pjesme duhovnoga sadržaja.

 

Slavljenje, zahvaljivanje i ljubav su glavni temelj njihovog zajedništva. Svima prisutnima, a posebice mladima u župi pa i izvan nje poručuju sljedeće: „Ljubav treba biti vidljiva u djelovanju, ponašanju, odnosu prema bližnjem svojem, a ne samo u riječima!“ I kao što se psalmista pjesnički izrazio u psalmu 150., tako i mladi članovi ovog zbora izražavaju svoje oduševljenje za Boga: „Slavljenje i hvaljenje je najvažnija vrsta glazbe u Božjem Kraljevstvu. Sve će nestati i jedino što će ostati je upravo slavljenje i hvaljenje. Slaviti Boga ne bismo trebali samo u crkvi, već gdje god da se nalazimo. Ne bismo Ga trebali slaviti samo u neko posebno vrijeme, kada se dobro osjećamo i kada nemamo nikakvih problema, već da Ga slavimo i kada se osjećamo loše. Ne bismo smjeli slaviti Boga samo kada nešto od Njega primimo, već Ga trebamo slaviti i za ono što On jest: Stvoritelj, Vladar, Spasitelj, Ljubav, Milost…“

 

Članovi zbora abecednim redom:

Sara Bencek
Valentina Beli
Filip Blaguški
Rebeka Blaguški
Ivana Conar
Anja Golubar
Leona Hanjš
Natalija Hanjš
Nikolina Hanjš
Mladen Inkret
Florijan Kliček
Andrija Kučar
Jan Kušćer
Melani Makovec
Leona Novak
Sara Pavlović
Luka Posavec
Ines Siročić
Viktor Sokol
Leona Šanjek
Lucija Turkalj

 

Zbor trenutno ne djeluje.

MOLITVENA ZAJEDNICA

.

KATEHEZE ZA ODRASLE

.

OBITELJSKA I BRAČNA ZAJEDNICA

.

ZAJEDNICA MLADIH

.

MINISTRANTI

.

DJEČJA IGRAONICA "MARIJINE ZVJEZDICE"

Dječja igraonica “Marijine zvijezdice” djeluje u našoj župi pod vodstvom učiteljice Ivane i vjeroučiteljice Marine. Okupljaju se svakog petka u vremeneu od 17:30 do 18:30 sati. Zvjezdice se igraju, crtaju, režu, lijepe, oblikuju, uče moliti, pjevati, plesati…


Pogledajte samo djelić igara i stvaralaštva članova dječje igraonice, ako vam se svidi, a imate godina koliko i Marijine zvjezdice (od 2 do 10) slobodno im se pridružite u prostorijama župne dvorane.