Zbor SION

Mješoviti pjevački zbor „SION“ obzirom na djelovanje, relativno je mladi zbor. Okupili su se na inicijativu tadašnjeg župnika, a sada umirovljenog, prečasnog gospodina Ivana Rakarića, 2010. godine, dan uoči Bogojavljenja. Na taj blagdan 2010. godine po prvi su puta animirali župnu svetu misu.

Slika 1. Mješoviti pjevački zbor „SION“

Glavni cilj postojanja i djelovanja ovog zbora je, prije svega, pjevanje, animiranje svete Mise na način na koji to zahtijeva liturgika, no članovi zbora se osim navedenog trude njegovati i zdravi međuljudski odnos, promicati kršćanske vrednote, te poticati župnu zajednicu na aktivno sudjelovanje u liturgijskom misnom slavlju.

Zbor ima dvadesetak aktivnih članova koji se okupljaju jednom, a po potrebi i dva puta tjedno na probama, a nastupaju pod vodstvom voditelja, Anđelka Tenka i uz pratnju orguljaša Mladena Inkreta.

Uz redovne župne obaveze, zbor je aktivan i izvan kruga župe, kako pjevački, tako i humanitarno.
Već nekoliko puta zbor je posjetio i svojim pjevanjem razveselio štićenike domova za psihički bolesne i nemoćne osobe u Jalžabetu. Sudjelovali su na Festivalu sv. Cecilije u župi sv. Martina – Breznički Hum, gostovali su i u župi Mačkovec uoči mlade mise vlč. Hrvoja Damiša, te varaždinskoj franjevačkoj crkvi.

Zašto je zboru ime „SION“?

Sion u Bibliji, točnije u Starom Zavjetu, predstavlja sveto brdo, na kojem je sagrađen hram u kojem je prebivao Bog, te se objavljivao narodu preko svojih glasnika, proroka. Crkveni kor sa kojeg zbor pjeva je za nas sveto brdo sa kojeg mi preko pjesama prenosimo i naviještamo Božju riječ.

Naravno, svatko, tko se želi pridružiti zboru i zajedno sa ostalim članovima uzveličati misno slavlje, uvijek je dobrodošao.
Probe su jednom tjedno (petak ili subota u večernjim satima).

Članovi zbora:
1. Marija Bogović
2. Tomo Dolovski
3. Josip Dreven
4. Ivan Horvat
5. Mladen Inkret
6. Zvonko Inkret
7. Ivan Kenji
8. Štefanija Kučar
9. Karmen Rutić-Hokman
10. Klavdija Sokol
11. Franjo Sontor
12. Marija Šimunić
13. Josip Valjak
14. Snježana Kuhar
15. Anđelko Tenko
16. Saša Kuščer
17. Tatjana Helga Kuščer
18. Ivica Rutić
19. Lorena Jerec
20. Martina Rođak